parkingi w Luksemburgu

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
walteros

parkingi w Luksemburgu

Post autor: walteros »

Witam wszystkich!!!

W najbliższą sobotę wybieram się do Luksemburga. Może mi ktoś powiedzieć, gdzie mogę zaparkować samochód niedaleko centrum? Zdaję sobię sprawę, że parkingi nie są tanie. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam serdecznie!!! <mrgreen> <rotfl>
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
IronBone

Post autor: IronBone »

Możesz na "champs des Glacis". Od centrum nie jest daleko i w soboty bezpłatnie.
W Google wpisz 49.616744,6.123623 i już masz ten plac.
MaWi

Post autor: MaWi »

Glacis jest rzeczywiscie najlepsza opcja – olbrzymi parking,w soboty zupelnie darmowy. Do centrum – jakies 10-15 minut spacerem. Gdybyscie jednak chcieli zaparkowac w samym centrum, to sa parkingi podziemne – Aldringen, Knuedler i St. Esprit oraz Theatre des Capucins, z tym, ze rzeczywiscie do tanich nie naleza, no i poza tym w weekendy sa praktycznie caly dzien zapelnione po brzegi.

Aha – i jeszcze jedna sprawa. Akurat w te sobote (11 czerwca) bedzie mial miejsce w Luksemburgu maraton ING. Niektore ulice moga byc zamkniete; objazdy beda pewnie wytyczone, ale trzeba liczyc sie z korkami oraz, ze nie wszedzie bedzie mozna dojechac. Wiecej szczegolow pod tym adresem:
http://www.ing-europe-marathon.lu/index.php?id=1602
walteros

Post autor: walteros »

Dzięki wielkie!!!

Na pewno skorzystam z waszych propozycji. Dzięki za info dotyczące maratonu.

Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Polecam zupelnie bezplatny (zawsze) parking P+R Buillon - zjazd Hollerich z autostrady okalajacej miasto. Stamtad kursuja autobusy (juz nie bezplatne - 1,50 EUR za jazde, bilet wazny bodaj 2 godziny...) - do centrum, np.
IronBone

Post autor: IronBone »

No i dziś zauważyłem, ze Glacis w połowie w remoncie - więc tylko 600 miejsc parkingowych. Nie wiem jak tam z obłożeniem bywa w soboty?
ODPOWIEDZ