Internet Mobile

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
jespere

Internet Mobile

Post autor: jespere »

Rozwazam przejscie z kabla na karte Internet Mobile Luxgsm

http://www.luxgsm.lu/index.php?p=1.7.1

czy ktos testowal to cudo? dziala szybko? Czy zawsze jest "zasieg". Jaka taryfe wybrac (nie sciagam filmow, ale sciagam podcasty, audycje, skypuje itp)?

prosze o wszelkie doswiadczenia.
Awatar użytkownika
jespere

czy wszyscy wisza na kablu?
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Na granicach księstwa nie polecam - z autopsji mam jednego gościa co jest przy granicy i czy jest w LU czy w DE to prędkość nie przekracza 100kbit/s (EDGE 214kbit).

W mieście śmiga całkiem całkiem na UMTS i 3,5G (do 3,6Mb/s)

Poza tym Borys już też o tym pisał...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
jespere

a obiecuje 7,2... boje sie tez, ze na granicy bedzie przeskakiwac na roaming. mozna to zablokowac?
Borys

Post autor: Borys »

Jespere, samo z sie przelaczac na roaming nie bedzie. Jesli bedzie wylapywalo sygnal od sasiadow to bedzie Cie pytalo o autoryzacje , podejrzewam ze bedzie to uciazliwe i i moze dziac sie np co chwile...

Co do predkosci, zawsze obiecuja wiele... Obiecuja do 7,2 :)

Ja mialem otwarcie powiedziane przez sprzedawce ze realnie to jest 384 kbps... I tak jest z reguly.

Teraz specjalnie dokonalem pomiaru i download to 148 kbps a upload 59 kbps

Najwyzej widzialem u siebie pod 2 Mega ale ich nigdy dotad nie przekroczylo.
Czasem sie samo rozlacza, czasem dzaial kulawo czasem wcale a czasem jest miod malyna.

Reasumujac - nie bralbym tego na Twoim miejscu jako dostawca internetu na ktorym mozna jako tako polegac...

Aha - ja mam Tango a nie LUXGSM - natenczas LXGSM mial strasznie dupiata oferte w porownaniu z wlasnie z Tango.

PS
Kolejny pomiar ( po 2 minutach od pierwszego wskazal download to 436 kbps a upload 58 kbps
Awatar użytkownika
jespere

dzieki, rozumiem. trzeba jeszcze 10 lat zaczekac... ciekawe, kiedy internet bedzie taka siecia jak siec telefonii komorkowej...
ODPOWIEDZ