Uniwersytet Luksemburski we współpracy z Izbą Handlową (Chambre de Commerce) uruchamia od roku akademickiego 2007/2008 nowy, angielskojęzyczny program studiów podyplomowych „Przedsiębiorczość i innowacyjność”. Studia te potrwają jeden rok i obejmą na przemian zajęcia teoretyczne i staże w przedsiębiorstwach.
Celem programu jest zapoznanie uczestników z praktyką funkcjonowania przedsiębiorstw, nowoczesnymi rozwiązaniami organizacyjnymi oraz najnowszymi technologiami. Jego mocną stroną ma być zaangażowanie uznanej międzynarodowej kadry wykładowców i praktyków businessu, a także wiodących firm luksemburskich.
Podstawą ubiegania się o jedno z 25 miejsc w studium jest bardzo dobra znajomość języka angielskiego oraz dyplom ukończenia uniwersyteckich studiów z ekonomii, zarządzania, nauk przyrodniczych lub technicznych wraz z uzyskanymi 240 pkt ECTS lub ukończenie wyższych studiów ze 180 pkt ECTS i trzyletnie doświadczenie zawodowe.
Dalsze informacje uzyskać można na stronach uniwersytetu oraz pod numerem telefonu (00352) 46 66 44-6807.
Nowe studium podyplomowe na uniwersytecie
Nowe studium podyplomowe na uniwersytecie
- Załączniki
-
- entrepreneurship_and_innovation_medium.JPG (5.4 KiB) Przejrzano 1536 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
Ja przepraszam, może to głupie pytanie....ale ja ukończyłam (kiedyś...) studia wyższe, ale nie mam pojęcia, ile za to uzyskałam (i czy w ogóle?!) punktów ECTS....no i co to są te punkty? Coś nowego?....Byłabym wdzięczna, jakby ktoś mnie uświadomił...Redakcja pisze:wraz z uzyskanymi 240 pkt. ECTS lub ukończenie wyższych studiów ze 180 pkt. ECTS
http://www.socrates.org.pl/socrates2/in ... 4&node=23/co to są te punkty? Coś nowego?....Byłabym wdzięczna, jakby ktoś mnie uświadomił...