Nowe studium podyplomowe na uniwersytecie

Awatar użytkownika
Redakcja

Nowe studium podyplomowe na uniwersytecie

Post autor: Redakcja »

Uniwersytet Luksemburski we współpracy z Izbą Handlową (Chambre de Commerce) uruchamia od roku akademickiego 2007/2008 nowy, angielskojęzyczny program studiów podyplomowych „Przedsiębiorczość i innowacyjność”. Studia te potrwają jeden rok i obejmą na przemian zajęcia teoretyczne i staże w przedsiębiorstwach.

Celem programu jest zapoznanie uczestników z praktyką funkcjonowania przedsiębiorstw, nowoczesnymi rozwiązaniami organizacyjnymi oraz najnowszymi technologiami. Jego mocną stroną ma być zaangażowanie uznanej międzynarodowej kadry wykładowców i praktyków businessu, a także wiodących firm luksemburskich.

Podstawą ubiegania się o jedno z 25 miejsc w studium jest bardzo dobra znajomość języka angielskiego oraz dyplom ukończenia uniwersyteckich studiów z ekonomii, zarządzania, nauk przyrodniczych lub technicznych wraz z uzyskanymi 240 pkt ECTS lub ukończenie wyższych studiów ze 180 pkt ECTS i trzyletnie doświadczenie zawodowe.

Dalsze informacje uzyskać można na stronach uniwersytetu oraz pod numerem telefonu (00352) 46 66 44-6807.
Załączniki
entrepreneurship_and_innovation_medium.JPG
entrepreneurship_and_innovation_medium.JPG (5.4 KiB) Przejrzano 1536 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Redakcja pisze:wraz z uzyskanymi 240 pkt. ECTS lub ukończenie wyższych studiów ze 180 pkt. ECTS
Ja przepraszam, może to głupie pytanie....ale ja ukończyłam (kiedyś...) studia wyższe, ale nie mam pojęcia, ile za to uzyskałam (i czy w ogóle?!) punktów ECTS....no i co to są te punkty? Coś nowego?....Byłabym wdzięczna, jakby ktoś mnie uświadomił...
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

co to są te punkty? Coś nowego?....Byłabym wdzięczna, jakby ktoś mnie uświadomił...
http://www.socrates.org.pl/socrates2/in ... 4&node=23/
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

no i wszystko jasne.....dzieki ! :)
ODPOWIEDZ