Prawo luksemburskie

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Nie wiem czy na forum są adwokaci - wątpię
ale tutaj
http://www.mj.public.lu/services_citoye ... index.html
można zasięgnąć informacji
a jak się nawet dobrze trafi to i po polsku
(standard fr,de,lu,en)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
bachus

Post autor: bachus »

Dziękuję za odpowiedz.
Wiesz,mi raczej chodzi o taką przysługę-można sprawdzić na stronie internetowej czy takie zagadnienia istnieją w prawie luksemburskim.Nie chodzi mi o analizę prawniczą.Ja niestety mam ograniczoną możliwość aby to zrobić bo nie znam francuskiego.Zwyczajnie w wyszukiwarce
Awatar użytkownika
JAgniecha

Post autor: JAgniecha »

istnieja jak najbardziej ;)
bachus

Post autor: bachus »

czy moglibyście zobaczyć na stronie z jakiego powodu można unieważnić testament-czyli np choroba psychiczna,nieetyczne zachowanie spadkobiercy.Czy istnieje ubezwłasnowolnenie? Próbowałam z adwokatem .Ale odpisał mi abym wpłaciła 345 euro to udzieli mi informacji prawnej. W Polsce to cała miesięczna wypłata.Niestety nie znam francuskiego.Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc
gabrjel

Post autor: gabrjel »

bachus pisze:czy moglibyście zobaczyć na stronie z jakiego powodu można unieważnić testament-czyli np choroba psychiczna,nieetyczne zachowanie spadkobiercy.Czy istnieje ubezwłasnowolnenie? Próbowałam z adwokatem .Ale odpisał mi abym wpłaciła 345 euro to udzieli mi informacji prawnej. W Polsce to cała miesięczna wypłata.Niestety nie znam francuskiego.Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc
Nie chcę być złośliwy, nie znasz francuskiego a z adwokatem się skomunikowałeś... (tak - pewnie po angielsku).
Wyżej napisałem że można to zrobić także po angielsku.
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ODPOWIEDZ